FESTA GRAN

Tot i que a les Terres de l'Ebre les festes són habituals, festes majors, culturals, gastronòmiques, hi ha unes quantes que es poden considerar com Festa Gran que atrauen un gran nombre de visitants i algunes declarades com 
"Festes tradicionals d'interès nacional".MONTSIÀ
Alcanar
Romeria de la verge del RemeiLa Romeria de la Verge del Remei son quinquennals i es celebren els anys es celebram els anys acabats en 4 i 9.
La festa s'inicia amb la baixada de la verge des de l'ermita a la població per la que l'imatger es passejada pels carrers  durant els nou dies de la festa  per tornar a l'ermita al darrer dia.
Durant la festa el poble es vesteix amb catifes de flors, serradures colo-reixades, balcons guarnits, il·luminacions..
El prego, la proclamació de pubilles, hereu, pubilletes, ball de festa, desfilada de carrosses, cursa de carraus,concerts, actes religiosos, ball de gala, diada del canareu /caraneva, absents, plantada de gegants, competicions esportives, cercavila, castell de focs, son part de l'ampli programa d'activitats

  Alcanar
  FESTES QUINQUENNALSLes properes festes Quinquennals d'Alcanar seran els anys 2019 i con diu l'enunciat es celebram cada 5 anys. Son unes festes que celebram la promesa que va fer el poble a la mare de Deu del Remei el 7 d'octubre de 1939


Ulldecona

FESTES QUINQUENNALS
L'ermita de la Pietat (Foto: Diari de Tarragona)
A l'ermita de la Pietat cada any es celebra la festa patronal que cada cinc anys (els acabats amb 4 i 9) guanyen protagonisme com a Festes quinquennals que el 23 de novembre de 2010 van ser declarades "Festa tradicional d'interès nacional".
L'ampli programa d'actes es centram amb la passejada de d'imatge de la verge per els carrers i balcons guarnits de la població que es vesteix de festa amb guarniments de flors, per el darrer dia acompanyar  d'imatge de retorn a l'ermita.
Durant els 9 dies la festa programa ball de mantons (conegut com el "xim-xim" o jota d'Ulldecona), música,  correfocs, castell de focs, competicions esportives, exposicions, actes culturals lúdics i religiosos, entre d'altres.


BAIX EBRE
Tortosa
FESTA DEL RENAIXEMENT
Un viatge amb el temps


Durant la segona quinzena del mes de juliol els carrers de Tortosa s'omplen de color recordam una ciutat del segle XVI amb un amplia oferta d'activitats lúdic-culturals.
La festa a estat declarada d'interès Turístic nacional i d'interès local guardonada amb la Placa d'honor de Turisme de Catalunya.
La festa comença amb l'anunci de la festa, música, espectacles, el abanderats, la cucafera, la gran desfilada, balls, actes culturals, exposicions, recorreguts per la població... configuram part de una gran festa...
Més informació http://festadelrenaixement.org


  El Perelló
  FIRABRIL DE LA MEL I L'OLILa "Firabril de El Perelló" es una de les fires multi-sectorials més importants de Catalunya on es fa promoció principalment del productes típics del la terra com som la mel i l'oli.
Venda i degustació de les diferents varietat de mel i oli, menús amb la presencia d'aquest dos productes, visita a el espais dels productors amb amplia informació de l'elaboració