PRODUCTES TÍPICS


Els pastissets són típics de les comarques del Ebre. Els més tradicionals de cabell d'àngel. També de moniato de brossat, de xocolata de massapà... la forma de mitja lluna es deu als seu origens musulmans. 

El licor o crema d'arròs s'elabora seguint diferents receptes exclusives de les cooperatives d'arrossers cellers i destil·leries del Delta de l'Ebre, amb alcohol procedent 100% d'arròs destil·lat amb un alambí tradicional. De color blanc com l'arròs, dens i untuós.


La baldana d'arròs és un embotit típic de les Terres de l'Ebre  que té com a productes principals l'arròs i la carn de porc. Presenta un color negre vermellós i una textura granelluda provocada pels grans d’arròs.Anguila. Aquest peix es habitual a lo delta de l'Ebre i és un dels ingredients bàsics de la seua singular gastronomia. També  s'elaborava una conserva molt tradicional,el xapadillo.


La Cabra blanca. Es molt apreciada la qualitat de la carn dels seus cabrits i crestons, tendra, compacta i de gust intens. Ramats a Orta de Sant Joan, el Perelló, Prat de Compte, Rasquera, Tivenys, Tivissa i Tortosa.L'elaboració de mel a les Terres de l'Ebre és antiquíssima. Els tipus més importants són la de taronger i la de romaní, D'entre totes, destaca la mel del Perelló i d'Arnes.


Les coquetes de sagí, ensaginades, corassons són unes pastes seques, petites i cruixents, Es fan tot l'any, amb sagí (llard), sucre, farina i ous. Adopten diferents formes les més tradicionals són les de forma de flor, d'estrella o de corEls Musclos del delta de l'Ebre destacan per la seva carn ferma. La qualitats la  
garanteixen tant els nutrients de les aigües del Delta com l'acurat procés de depuració que se li aplica. 
La grandària òptima es a l'estiu.
Es consumeix sobretot al vapor i a la marinera. 

Els llagostíns és dels  més coneguts i apreciat de les Terres de l'Ebre. Excel·lent com a ingredient de molts plats, però, la seva qualitat fa possible fins i tot una de les receptes més típiques i senzilles: el llagostí torrat, fet a la planxa sobre sal grossa.


Olis verges extra de gran qualitat, raó per la qual han obtingut la Denominació d'Origen Protegida (DOP). Són olis elaborats en una de les zones de cultiu d'oliveres més antiga i extensa de Catalunya. 


L'oliva és el fruit de l'olivera. Botànicament és una drupa. Comparat amb altres fruits en drupa, té la diferència de contenir un component amargant, poc sucre i un alt contingut d'oli, que depèn del moment de la collita.


Mandarines les condicions climàtiques del delta son ideals per al conreu de cítrics. En especial, les clementines de la zona tenen una elevada qualitat, que ha fet que assolessin el reconeixement de la IGP.Fruita dolça de pinyolA la Ribera d’Ebre es produeixen més de 20 milions de quilograms de fruita dolça a l’any. Préssec, cirera, pera i altres fruites, són les més representatives.
Les carxofes del delta de l’Ebre han gaudit en els darrers anys d’una valoració creixent, esdevenint una producció alternativa als grans conreus de la zona especialment la Carxofada d’AmpostaGaleras. Al delta de l’Ebre és on se’n pesca més quantitat de la costa catalana. La talla mitjana a Catalunya és de CL=29-30 mm. Al gener és quan les galeres es troben més plenes de carn i ous.
Ostrons. Mol·lusc   adaptat a les aigües mediterrànies que es cultiva a la badia del Fangar i a la badia dels Alfacs, al parc natural del delta de l'Ebre. La carn d'aquests ostrons és fina i molt gustosa.La sal de qualitat és un producte que, s’ha revaloritzat. Les salines de la Trinitat, al delta de l’Ebre, s’hi comercialitza l’anomenada flor de sal, una varietat de producció molt limitada i totalment artesanal.
El ví. Les terrasses de vinya sembren el paisatge de la Terra Alta. El clima contrastat, la insolació i el sòl calcari d’aquesta comarca ebrenca és ideal per al cultiu dels ceps i la producció del vi de qualitat.